Sådan ansætter vi

En rekrutteringsproces tager gennemsnitlig to måneder fra stillingsopslaget går online, til der bliver sendt afslag

Send din ansøgning online
Fredericia Kommune benytter et elektronisk rekrutteringssystem, hvor du søger jobbet online ved at klikke på Ansøg nederst i jobannoncen. Du kommer derefter ind på en ansøgningformular, som du skal udfylde og til sidst vedhæfte din ansøgnig, CV samt erfaringsdokumentation.

Vær opmærksom på, at vi modtager dokumenter i WORD eller PDF format.

Har du udfordringer med at udfylde ansøgingsformularen eller uploade bilag, anbefaler vi, at du benytter browersen Google Chrome.

Hvem kan se din ansøgning og bilag
Det er kun det enkelte ansættelsesudvalg, som er tilknyttet den ledige stilling og rekrutteringsteamet, der har adgang til dine oplysninger. 
Din ansøgning bliver naturligvis behandlet med fortrolighed.

Ansættelsesudvalg
Et ansættelsesudvalget består af ledere, medarbejdere, tillidsvalgte og evt. brugere. Det er den enkelte afdeling, der beslutter deltagersammesætningen, og hvor mange medlemmer der skal være i udvalget.

Ansættelsesudvalget har tavshedspligt før, under og efter rekrutteringsprocessen - Se bilag om tavshedspligt i ansættelsesudvalget

Invitation til samtale
Efter ansøgningsfristen læser ansættelsesudvalget alle ansøgninger og udvælger kandidater til samtale. 
Det vil typisk være rekrutteringsteamet, der ringer kandidaten op for et samtaletidspunkt, og derefter sender en mail, med oplysninger: Dato for samtale, tidspunkt, samtalested samt navne på ansættelsesudvalget, som deltager i samtalen.

Efter samtalen
Ansættelsesudvalget vurderer alle kandidater og udvælger den kandidat, der opfylder flest mulige af de faglige- og personlige kvalifkationer, der er centrale for jobbet.
Kandidaten, der tilbydes jobbet vil blive ringet op af den ansættende leder, hvor der aftales nærmer for den videre rekrutteringsproces.

Afslag
I de fleste rekrutteringer bliver der først sendt afslag ud, efter samtalerne har fundet sted. Der kan være tilfælde, hvor der vil være behov for at indkalde flere kandidater til samtale. Kandidaten, der får jobbet, bliver kontaktet af lederen. De øvrige kandidater, der har været til samtale kontaktes ligeledes af lederen for en uddybende begrundelse for afslag. Derefter sender rekrutteringsteamet afslag til de ansøgere, der ikke har været inviteret til samtale.

Ansættelse 
Når du bliver ansat i Fredericia Kommune, vil du modtage et ansættelsesbrev via din eboks. 

 • Fredericia Kommune ligger midt i landet, midt i naturen og midt i Trekantsområdets vækstcentrum. Her er du tæt på job- og karrieremuligheder, vand, strand, skov, kultur og shopping.
 • Fæstningsby med Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg – godt 50.000 indbyggere.
 • Danmarks naturkanon i baghaven og bynær badestrand.
 • Pasningsgaranti og et bredt udvalg af ungdomsuddannelser.
 • Historisk bykerne med spisesteder, shopping og spændende butikker.
 • Madsbyparken med badeland, fitness bowling, wellness og Madsby Legepark – Danmarks bedste legepark.
 • Kanalbyen ved Lillebælt – en ny bydel med attraktive og moderne boliger, kunst i verdensklasse, byhaver, kanaler og liv.
 • Kulturliv i særklasse med flere spillesteder, Fredericia Musicalteater, store events – herunder 6. Juli-Dagene.
 • Danmarks transport- og logistikcentrum og hjemsted for flere store virksomheder som Arla Foods, Google, Carlsberg, Ørsted.
 • DK2020 kommune med internationale standarder for den grønne omstilling.
 • En del af Naturpark Lillebælt, Danmarks største marine naturpark - med masser af oplevelser over, under og ved vandet.
 • Overvejer du at flytte til Fredericia Kommune? Kontakt Fredericia Kommunes tilflytterservice på tilflytter@fredericia.dk og læs mere på www.flyttilfredericia.dk