Anlægsgartnerelev

Uddannelsen til anlægsgartner giver en grundlæggende viden om etablering og vedligeholdelse af haver, parker og kirkegårde. På uddannelsen lærer du om de forskellige planter og deres egenskaber.

Du lærer at anlægge og arbejde med græsarealer. Du tager sprøjtecertifikat, så du kan gøde planterne og sprøjte for ukrudt. Du lærer også om planters sundhed og behandling. Nogle steder arbejder man med økologiske principper, så derfor får du også undervisning i disse. Du kan afslutte som anlægsgartnerassistent eller som anlægsgartner med speciale i anlægsteknik eller plejeteknik.

Uddannelsen som anlægsgartnerelev
En anlægsgartner arrangerer og passer grønne områder.
På skolen lærer du at sætte træer, blomster og græs sammen til en flot park eller have. En vigtig del af arbejdet går på ud at bruge maskiner som traktor og minigraver til større opgaver, men du skal også kunne bruge håndredskaber som skuffejern, skovl og kost. Du lærer at arbejde med fliser og andre slags sten, der bruges til et flot anlæg.

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag som jord, vand og næring. Du lærer ligeledes om grundlæggende anlægsteknik, plantekendskab samt plantesundhedslære.

En anlægsgartner kan arbejde som ansat i et privat firma eller i en kommunes anlægsafdeling. Men man kan også starte egen virksomhed. Under ledige stillinger kan du se om vi søger elever.

Om din praktik
Der er 3 mdrs. prøvetid, regnet fra den første praktikperiode du er ude i.
I praktikperioden bliver du oplært i de arbejdsfunktioner, som hører til uddannelsen.
I praktikperioderne arbejder du 37 timer om ugen.

Opgaver som anslægsgartnerelev i Fredericia Kommune
Som anlægsgartner kommer du til at beskæftige dig med planter, blomster og sten. Du vil lære at lave alt fra grønne områder og kommunale parker, samt årstidernes forefaldende opgaver. Du vil få indblik i plantekendskab, og lære at lægge fliser og sten. Det er en uddannelse for dig, der elsker at være i naturen og har grønne fingre. Arbejdet som anlægsgartner er fysisk krævende, og du skal derfor have mod på at bruge maskiner til større opgaver. Derudover skal du være opsat på at arbejde udendørs hele året rundt.

Fredericia Kommune opslår løbende elevstillinger. 
Du kan tilmelde dig en jobagent og automatisk få besked, når der bliver opslået elevstillinger, der har din interesse.

 • Fredericia Kommune ligger midt i landet, midt i naturen og midt i Trekantsområdets vækstcentrum. Her er du tæt på job- og karrieremuligheder, vand, strand, skov, kultur og shopping.
 • Fæstningsby med Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg – godt 50.000 indbyggere.
 • Danmarks naturkanon i baghaven og bynær badestrand.
 • Pasningsgaranti og et bredt udvalg af ungdomsuddannelser.
 • Historisk bykerne med spisesteder, shopping og spændende butikker.
 • Madsbyparken med badeland, fitness bowling, wellness og Madsby Legepark – Danmarks bedste legepark.
 • Kanalbyen ved Lillebælt – en ny bydel med attraktive og moderne boliger, kunst i verdensklasse, byhaver, kanaler og liv.
 • Kulturliv i særklasse med flere spillesteder, Fredericia Musicalteater, store events – herunder 6. Juli-Dagene.
 • Danmarks transport- og logistikcentrum og hjemsted for flere store virksomheder som Arla Foods, Google, Carlsberg, Ørsted.
 • DK2020 kommune med internationale standarder for den grønne omstilling.
 • En del af Naturpark Lillebælt, Danmarks største marine naturpark - med masser af oplevelser over, under og ved vandet.
 • Overvejer du at flytte til Fredericia Kommune? Kontakt Fredericia Kommunes tilflytterservice på tilflytter@fredericia.dk og læs mere på www.flyttilfredericia.dk